0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Джоузеф Меркола: Консумацията на алкохол крие сериозен риск от рак


Джоузеф Меркола: Консумацията на алкохол крие сериозен риск от рак

Приемът на алкохол не само увеличава нетния прием на въглехидрати и следователно глюкоза

Редовната консумация на алкохол застрашава от развитието на рак. Дори пиенето на малко количество е свързано с рак на устната кухина, фаринкса, ларинкса, хранопровода, черния дроб, дебелото черво, а при жените и на млечната жлеза. Въглехидратите в алкохола повишават кръвната захар, което също е свързано с развитието и прогресирането на рака.

alkoholisam.jpeg

Въглехидратите се изгарят зле в организма и често ни карат да се чувстваме гладни само няколко часа по-късно. Алкохолът е въглехидрат. По отношение приема на алкохол има толкова много митове, че често е излишно да се оборват: от препоръчване на чаша вино всяка вечер на вечеря до пълно въздържание за добро здраве. Истината е някъде по средата - нищо лошо няма да се случи, ако два-три пъти в месеца се пие по малко алкохол.

Някои от несъответствията може да са свързани с количеството консумиран алкохол по време на изследването.

Неотдавнашна връзка с алкохола е развитието на седем различни вида рак

Сигурен начин първо да се ограничи, а след това и да се откаже употребата на алкохол е хората, които са зависими към алкохола, да използват капките

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА билковите капки АЛКОФИТАЛ, и продължете живота си като човек, който вече не злоупотребява с алкохола

Рискът от рак се увеличава с консумацията на алкохол

В статия в списание Addiction изследователите откриха сериозни доказателства, че алкохолът често се свързва с рак на ректума, черния дроб, дебелото черво, хранопровода, устната кухина, ларинкса, а при жените - на млечната жлеза.

Епидемиологично проучване установи, че алкохолът причинява рак при 5,8% от всички смъртни случаи от рак в световен мащаб. Проучването не разкри биологичната причина за връзката между алкохола и рака на тези седем места, но изследователите стигнаха до следния извод:

„Потвърждаването на специфичните биологични механизми, чрез които алкохолът увеличава честотата на всеки вид рак, не означава, че алкохолът е причината."

През последните 12 години броят на смъртните случаи, свързани с алкохол и рак, се е увеличил с 62%, от 3,6 през 2003 г. на 5,8 през 2015 г. в световен мащаб.

Това увеличение може да е резултат от други фактори в живота на хората, страдащи от рак, причинен от алкохол, като лоша диета, липса на физически упражнения и лошо качество на съня.

За да посочат алкохола като причинител на рака, участниците в изследването ще трябва да назначават произволно консумация на алкохол или въздържание за цял живот. Вместо това изследователите проучиха голямо количество епидемиологични данни, които се доближиха максимално до връзката на алкохола с рака.

Друго проучване свързва дори ниския прием на алкохол със същия списък от видове рак, които алкохолът причинява. Изследователите изследвали близо 136 000 мъже и жени за период от 30 години и установили, че тези, които са пушили, дори и да се откажат, имат по-високи нива на рак, свързани с алкохол, отколкото тези, които никога не са пушили цигари.

Това проучване установи, че тютюнопушенето има важен принос за развитието на рак, свързан с алкохола.

Рецидив на рака на гърдата, свързан с алкохола

Американското дружество за борба с рака също така предупреждава, че дори няколко напитки на седмица могат да повишат риска от развитие на рак на гърдата. Рискът е по-висок при жени с ниски нива на фолат. Друго проучване свързва рецидива на рак на гърдата с алкохол.

И двете връзки изглежда са свързани със способността на алкохола да повишава нивата на естроген. Алкохолът влияе на хормоните и при мъжете. Хроничната употреба на алкохол е свързана с тестикуларна недостатъчност и мъжко безплодие. Симптомите и при жените, както и при мъжете предполагат, че алкохолът може да съдържа и биологично активни фитоестрогени.

Фитоестрогените се срещат естествено в определени растения, като соя, ленени семена, пшеница, леща и сусамово семе. Тези фитоестрогени са структурно подобни на естрогена, който тялото ви произвежда и слабо се свързват с естрогенните рецептори.

Въпреки че изследванията в Азия свързват продуктите на базата на соя с по-ниски нива на рак на гърдата, същите резултати не са възпроизведени в Съединените щати. Тази разлика може да се дължи на различните видове и количества фитоестрогенни растителни продукти, консумирани в двете страни.

Увеличаване нивата на естроген в организма също така е свързано с повишаване скоростта на растежа на клетките, което е важно за развитието и прогресията на рака на простатата и някои други видове рак на гърдата.

Всеки от тези ефекти се наблюдава при хора, които употребяват алкохол само умерено

Това означава, че пиенето на малки количества алкохол не намалява риска от рак на гърдата при жени или рак на простатата при мъжете.

Предварителните резултати от тези проучвания показват, че ако сте били диагностицирани с рак на гърдата или простатата и особено ако имате наднормено тегло или сте в постменопауза, би било хубаво да намалите или напълно да спрете да пиете алкохол.

    Беспорно най-доброто доказано средство против алкохолизъм са капките Алкофитал 

 

Ракът на дебелото черво засяга повече хора под 50 години

Ракът на дебелото черво също е свързан с алкохола. В проучване, публикувано в списание Cancer, изследователите установяват, че 1 на 7 души с диагноза рак на дебелото черво са на възраст под 50 години. Според настоящите насоки, 50-годишна възраст е началното време за скрининг на рак на дебелото черво.

Ракът при млади хора изглежда се открива след развитието на симптоми като непроходимост на червата, кървави изпражнения и анемия.

Връзката между рака на дебелото черво и консумацията на алкохол Е добре установена

Международната агенция за изследвания на рака класифицира алкохола като канцероген от група 1 още през 1988 г.

Група 1 е най-високата рискова категория, което означава, че има съществени доказателства, че алкохолът причинява рак. Изследване, публикувано през 2011 г., установи, че 4 процента от случаите на рак във Великобритания могат да бъдат причислени към алкохола.

Най-много случаи се наблюдават при рак на устната кухина и гърлото, но колоректалният рак има най-голям общ брой случаи, свързани с консумация на алкохол.

Друго проучване, публикувано в списанието Nutrition and Cancer през 2004 г., открива 70 процента по-голям риск от развитие на рак на дебелото черво, когато участниците пият една или повече алкохолни напитки на ден. Видът на алкохола не е фактор. С други думи, независимо дали участниците са пили бира, вино или спиртни напитки, повишеният риск остава непроменен.

Друго проучване оценява пациенти, които имат анамнеза за определен тип колоректален полип, наречен аденоми. Изследователите са открили, че пиенето на алкохол значително увеличава риска от развитие на друг колоректален аденом с по-висок риск от развитие на колоректален рак.

Рискът започва в устата

Един от начините за развитие на рак от алкохола е ефектът на ацеталдехида върху вашата ДНК. Ацеталдехидът е алкохолен метаболит, който може да повреди ДНК-то и да попречи на тялото да поправи щетите. Този метаболит е по-тясно свързан с рак в устата, ларинкса, фаринкса, хранопровода и черния дроб.

Обикновено алкохолът се разгражда в черния дроб, където се образува ацеталдехид. Този химикал кара чернодробните клетки да растат по-бързо, понякога генетично мутиращи.

Този процес може да причини рак на черния дроб. Алкохолът може да бъде разграден и от бактерии, живеещи в устата и червата. Това увеличава количеството на ацеталдехид в устата, фаринкса, ларинкса и хранопровода, увеличавайки увреждането на клетъчната ДНК и риска от развитие на рак на устната кухина.

Други източници на ацеталдехид включват тютюневи и хранителни стоки. Алкохолът е определен като важен пряк източник и изследователите призовават за мерки на общественото здраве за намаляване на ацеталдехида в алкохола, за да се намали рискът от рак.

Източник: kp.ru


Поръчайте

pora4ay_baners1.webp
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юли 2020