0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Какъв ефект има алкохолът върху сърцето?


Какъв ефект има алкохолът върху сърцето?

Много проучвания вече са проведени и е доказано, че редовно пиещите алкохол страдат от много заболявания и умират в сравнително млада възраст

И това е в сравнение с тези, които изобщо не пият или пият само от време на време. Разбира се, има и изключения - тези, които са доживели до 90 и са пили по около 100 грама всеки ден.

Съществува мнение, че някои видове алкохол (по-специално червеното вино) имат положителен ефект върху човешкото тяло. В интернет можете да намерите огромен брой препоръки от народни лечители и различни рецепти с червено вино (за всички болести, просто универсално лекарство). И самите лекари понякога дават подобни съвети.

Несъмнено някои алкохолни напитки съдържат редица полезни вещества, по-специално антиоксиданти, които имат положителен ефект върху тялото. Но дори домашно приготвеното вино или ретро коняк все още е алкохолна напитка, която е отрова за клетките ни.

От тази статия ще научите как алкохолът влияе на сърцето - само факти. И дори не става дума за алкохолизъм , когато човек употребява алкохол систематично.

Капките АЛКОФИТАЛ помагат при отказване на алкохола, тъй като имат въздействие върху центъра за зависимости в мозъка. ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА!

Ще говорим за уж нормалния прием на алкохолни напитки - халби бира при приятелско събиране, чаша вино на вечеря, шампанско или водка понякога.

Ефекти върху сърцето при ниски дози

Мнозина погрешно смятат, че вредата от алкохола се крие в дозата на консумираните спиртни напитки. Но всъщност, дори малко еднократно количество има отрицателен ефект върху сърцето и кръвоносните съдове.

Основният компонент на всяка алкохолна напитка е алкохолът (в различни концентрации). Това вещество се абсорбира много бързо от стомаха - в рамките на 5 минути след поглъщането алкохолът навлиза в кръвта.

Какъв ефект има алкохолът върху сърцето?

Основният ефект е, че увеличава натоварването на този орган. Това се случва поради вазоспазъм (освен това в началото съдовете могат да се разширяват, но след това неизменно се появява спазъм). В този случай сърцето изпитва повишено натоварване, тъй като трябва да "избутва" кръвта през стеснените съдове.

Това се проявява чрез ускорен пулс - можете самостоятелно да фиксирате този факт, като измерите пулса. Честотата му се увеличава дори след малко количество алкохол с 10-15% от първоначалните данни.

Ефектът на алкохола върху сърдечния мускул

Няколко часа след пиене на алкохол, етиловият алкохол започва да засяга миокарда - сърдечния мускул. Веднага подчертавам, че този ефект е токсичен - това още веднъж подсказва, че няма безопасна доза алкохол за сърцето.

Този ефект се проявява чрез нарушение на ритъма, което през този период може да бъде фиксирано само инструментално (самият човек не усеща това).

Ефектът върху сърцето при големи дози алкохол

Големите дози действат по-агресивно върху целия организъм като цяло - обикновено процесът на интоксикация се проявява с махмурлук. Не по най-добрия начин влияе на сърцето.

По време на махмурлук, който се появява след пиене на големи дози алкохол, сърцето изпитва голямо претоварване. Това се дължи на постоянен вазоспазъм и повишено кръвно налягане.

Ако интоксикацията настъпи под въздействието на етилов алкохол, тогава махмурлукът е резултат от отравяне с ацетон, продукт на разпад на този алкохол.

Освен това алкохолът причинява дехидратация, сгъстява кръвта и улеснява образуването на кръвни съсиреци. В резултат на това се нарушава процесът на кръвообращение, развива се хипоксия и кислороден глад.

Да обобщим

Основната мисъл е, че няма безопасна доза алкохол. И няма безопасен алкохол - независимо дали го правите сами или купувате скъпи марки уискита и отлежали вина. Във всеки случай алкохолът е отрова за сърцето.

Може да се каже още по въпроса за опасността на алкохола, по специално за сърцето. Но все пак ще има хора, които ще спорят, че алкохолът в малки дози е лекарство. Всичко това е само оправдание за поредното питие.

Важно е да се запомни едно - алкохолът е вреден! Точка!


Поръчайте

pora4ay_baners1.webp
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега
на
промоционална цена от 128 лв.
получавате 1 опаковка капки Хепавитал
БЕЗПЛАТНО

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ