0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

4 ПРИЧИНИ ДА КАЧВАТЕ КИЛОГРАМИ, ВЪПРЕКИ ДИЕТИТЕ И УПРАЖНЕНИЯТА


Как да установите защо дебелеете - симптоми и лечение

Диетата и физическата активност карат органите и жлезите да отделят хормони, които изгарят мазнините. Ето защо, ако тези две стратегии - ефективни диети и упражнения - не дадат резултат, има смисъл да се консултирате с лекар и да потърсите истинската причина за напълняването, която може да се окаже една от описаните по-долу.

И така, защо не отслабвате, дори и да водите правилния начин на живот, и по какви признаци и характеристики на наддаването можем да изчислим причината му?

Ако сте намалили значително приема на калории и сте увеличили физическата активност, но все още не можете да премахнете мастните отлагания, трябва да помислите дали това не се дължи на неправилна работа на вътрешните органи и жлези, които произвеждат хормони, които допринасят за загуба или наддаване на тегло.

И така, по-долу ще говорим за тези четири причини за натрупване на тегло и техните характерни черти, които ще помогнат да се подозира "неизправност" в определен орган:

- Надбъбречно наддаване на тегло;

- Черенодробно наддаване на тегло;

- Наддаване на тегло заради проблеми с щитовидната жлеза;

- Наддаване на тегло поради болести на яйчниците.

Характерни особености на надбъбречното наддаване на тегло

Надбъбречните жлези са отговорни за реакциите, които възникват в отговор на стреса. Ако надбъбречните жлези са твърде притеснени от стресови ситуации, това може да доведе до дисбаланс на хормоните и да наруши различни функции на тялото, включително цикъла на сън и събуждане, което затруднява събуждането и заспиването.

Надбъбречните жлези секретират хормона на стреса кортизол, повишените нива на който водят до наддаване на тегло в средната част на тялото (т.нар. „кортизолен стомах").

Появата на мазнини в корема и кръста вероятно е причината за нарушения в работата на надбъбречните жлези.

Ако подозирате, че причината за повишаването на теглото във вашия случай може да са проблеми с надбъбречните жлези или стрес, консултирайте се с вашия лекар и се опитайте да намалите стреса, например като си поръчате билковите капки СТРЕСОВИТАЛ.

Симптомите на нарушения на надбъбречната жлеза включват:

- отлагания на мазнини в областта корема и кръста;

- пълно лице и шия;

- сравнително тънки ръце и крака;

- високо кръвно налягане;

- мускулна и костна слабост;

- висока кръвна захар;

- промени в настроението, раздразнителност или депресия.

Характерни особености на чернодробното наддаване на тегло

Правилно функциониращият черен дроб е важен компонент за здравето. Ако не успее да се справи с работата си, мазнините започват да се натрупват в корема. Също така не се изключват проблеми с висока кръвна захар (включително диабет), висок холестерол и високо кръвно налягане. Натрупването на токсини в черния дроб може също да доведе до болки в ставите, алергии, кожни проблеми (включително акне) и неприятна телесна миризма.

Чернодробните заболявания могат да бъдат генетични или придобити в резултат на излагане на различни фактори, включително вируси и злоупотреба с алкохол. Ето защо, ако забележите, че вашият корем е започнал бързо да трупа мазнини, консултирайте се с лекар за помощ - може би причината за покачване на теглото е недостатъчната функция на черния дроб.

Според специалистите най-добрата терапия при омазняването на черния дроб, както и голяма част от чернодробните заболявания са капките ХЕПАВИТАЛ. Билковата композиция ХЕПАВИТАЛ е двуфакторна, и в него са включени 11 билки, доказали своята ефективност при борбата с всички видове чернодробни проблеми

Освен корема, мазнините засягат и самия черен дроб. След като се омазни дробът се затруднява при преработката на кръвта. Една от особеностите на затлъстелия черен дроб е промяната в неговия размер. Медицината нарича това състояние уголемен черен дроб.

Общоприето е, че чернодробните заболявания се причиняват изключително от алкохола. Всъщност, те са провокирани от много фактори - вируси, злоупотреба с лекарства, неправилно хранене, а също и от наднорменото тегло.

Буци по бедрата и възглавници на дупето - това не е най-неприятната последица от натрупаните килограми. При затлъстяване излишната мазнина в клетките претърпява така нареченото бета-окисляване, което води до образуването на голям брой радикали, които увреждат клетките и причиняват възпаление на черния дроб. Не е изненадващо, че при 60% - 95% от хората с наднормено тегло по време на прегледа се диагностицира безалкохолно мастно чернодробно заболяване.

bud.jpg

Най-често заболяването се диагностицира при млади хора (от 18 до 39 години). Мастните чернодробни заболявания се причиняват не само от излишни килограми, но и от бърза загуба на тегло (повече от 1,5 кг седмично), прекалено строги диети или нездравословна, оскъдна диета. Неадекватният прием на протеини и недостига на калории нарушават метаболизма. Това води до натрупване на мазнини в чернодробните клетки.

Омазняването на черния дроб, особено в ранните етапи, е заболяване, което е лесно лечимо. Ако обаче не положите никакви усилия (или не знаете нищо за болестта си), можете да си докарате доста усложнения. Според статистиката 21 - 26% от пациентите с диагноза безалкохолно мастно чернодробно заболяване развиват цироза в рамките на 8 години.

Така че основното е да се хване болестта, докато тя е „безшумна"

Капките ХЕПАВИТАЛ гарантират ефикасно възстановяване при чернодробни заболявания, болести на жлъчката, затлъстяване и запек

Характерни особености на наддаването на тегло при проблеми с щитовидната жлеза

Щитовидната жлеза регулира скоростта на изразходване на енергия от тялото, като произвежда хормони, които контролират метаболизма. Ако щитовидната жлеза не работи достатъчно активно, увеличаване на теглото ще се наблюдава дори при намаляване броя на консумираните калории.

Честа причина за рязко увеличаване на теглото е намалената активност на щитовидната жлеза.

Ето някои от външните признаци за намалена активност на щитовидната жлеза:

- увиснала кожа;

- наддаване на тегло;

- мускулна слабост;

- запек;

- косопад;

- бавен пулс;

- суха кожа;

- пресипнал глас;

- депресия;

- постоянна умора;

- нередовна менструация.

Посещавайте редовно своя ендокринолог, за да установите проблемите с щитовидната жлеза и да коригирате функцията ѝ навреме.

Характерни особености при наддаване на тегло при проблеми в яйчниците

Тази причина за наддаване на тегло е типична за жени, чиито проблеми с яйчниците могат да бъдат показател за хормонален дисбаланс. Признаците за неправилно функциониране на яйчниците включват загуба на тегло в долната част на тялото, което не може да се обясни с диета и физическа неактивност, ПМС, забавена менструация, постоянен запек, прекомерно желание за шоколад или млечни продукти.

Ако ви измъчват болки в областта на яйчниците или забележите промени в менструалния цикъл и наддаване на тегло в долната част на тялото, консултирайте се с гинеколог за помощ.

Не всички причини за увеличаване на теглото са изброени по-горе. Има и други заболявания, които започват с драматично наддаване на килограми при мъжете и жените. Ето защо, ако изведнъж сте започнали да пълнеете и не можете да отслабнете, препоръчваме да се консултирате със специалист.

Източник: likar.info


Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капки Хепавитал - за прочистване на черен дроб и жлъчка.

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Май 2020

Content
LivedaMed2000