0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Как да се справим с чувството на потиснатост?

Иде пролет и чувството на потиснатост все по-често ще ни навестява. как да се справим?


потиснатост Как да се справим с чувството на потиснатост?


Не задържайте в себе си негативните емоции
Вредно е да таите мъката, гнева и всички негативни чувства дълбоко в себе си. Психолозите съветват, когато сте сами, да опитате да изкрещите или дори да изпеете обидата и раздразнението си. Не се опитвайте да си представите как изглеждате отстрани - просто изхвърлете отровата на лошото настроение от себе си.
Усмивка
Може да подобрите настроението с помощта на мимиките. Дори и да не ви е весело, усмихнете се - така ще дадете на тялото си команда за радост и резултатът няма да закъснее. Само след няколко минути ще се почувствате значително по-добре. Добре действа също и копирането на жестовете и движенията на човек, когото харесвате, който ви се струва успял и оптимистичен. Може да е реален човек (ваш колега, приятел), но може да е киногерой.
Правилно дишане
За да възвърнете настроението си, следете вдишванията и издишванията си. Когато човек е нервен, дишането му става неравномерно и ускорено. Когато съзнателно изравним дишането, се отпускаме и възвръщаме спокойствието си. Изпробвайте следната техника: направете едно бързо вдишване, след което издишвайте дълго. Повторете няколко пъти, докато не усетите подобрение на настроението. Ако искате да се ободрите, направете обратното: бавно вдишване и бързо издишване.
Общувайте само с приятни хора
Ако определени хора предизвикват у вас повече негативни емоции, отколкото радост, ако получавате от тях повече критики; отколкото подкрепа, ако те вечно ви използват (искат пари назаем, плачат на рамото ви, крадат от времето ви за безполезни клюки) и не дават нищо в замяна, сведете общуването си с тях до минимум. Помнете, че единствено вие избирате приятелите си. Ако ви се налага да общувате с неприятни хора по работа, разговаряйте с тях кратко и само по същество.
Съвет за жени
Учените са установили, че общуването с приятели оказва благотворно въздействие на психиката. Темите може да са най-разнообразни - от обсъждане роклята на колежка до философски въпроси. Главното е разговорът да ви носи удоволствие. Жените, които редовно се срещат с приятелки, се чувстват по-щастливи и здрави от тези, които са се отдали напълно на половинката и децата или на кариерата си. Причината е в хормона прогестерон, който се изработва в женския организъм по време на общуване и отговаря за доброто настроение и за цялостното здравословно състояние.

Поръчайте

Стресовитал-250x305_3.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - за нормално функциониране на нервната система. Благоприятен ефект при стрес и психически натоварвания!

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ