0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

10 хронични заболявания, свързани със стреса


10 хронични заболявания, свързани със стреса

Капките Стресовитал гарантирано ще ви помогнат да се избавите от него

Стресът влошава или увеличава риска от заболявания като затлъстяване, сърдечни заболявания, болест на Алцхаймер , диабет, депресия, стомашно-чревни проблеми и астма. И това са само част от заболяванията, които нелекувания стрес причинява.

Повечето хора лесно забелязват първите промени, за които е виновен стреса. Забелязват ги, но рядко им обръщат внимание. А много по-лесно би било да се елиминира заболяването в началото, вместо да се превръща в хронично или да причинява други вреди и здравни проблеми.

При повишена нервност и безпокойство, които са предвестници на стреса, първото нещо, което трябва да направите е да коригирате емоционалното напрежение с билки.

Билковите капки Стресовитал гарантирано овладяват стреса, благодарение на уникалната комбинация от билки. Освен мента, лавандула и маточина в техния състав има още пасифлора, индийски жен-шен, жълт кантарион и други.

Освен това те повлияват благоприятно върху емоционалната нестабилност и депресията. Тяхното действие е насочено към подобрение на състоянието, провокирано от различни заболявания на нервната система и предизвикани от стреса.

Обадете се СЕГА на 02 850 21 76 или 0887 599 268 и поръчайте СТРЕСОВИТАЛ

Здравни проблеми, свързани със стреса

Какви са някои от най-значимите здравословни проблеми, свързани със стреса? Ето няколко примера.

Стресът може да причини редица физически симптоми и заболявания. Симптомите могат да се появят веднага, щом нивото на стрес се увеличи и се влоши. Тези симптоми обикновено изчезват, след като нивото на стреса се понижи.

Някои от симптомите, често причинени от стрес, включват:

 • повишена сърдечна честота
 • повишено кръвно налягане
 • бързо дишане
 • задух
 • мускулна треска
 • главоболие
 • гадене
 • виене на свят

Ако нивата на стрес остават високи или имате често стрес, рискът да се разболеете се увеличава.

1. Треска

Хроничният стрес и излагането на емоционални събития могат да причинят психогенна треска. Това означава, че треската се причинява от психологически фактори, вместо вирус, или друг тип възпалителна причина. При някои хора хроничният стрес води до постоянна треска с температура от 37 до 38°C.

При други хора има скок на телесната температура, която може да достигне до 41° C, когато са изложени на емоционално събитие.

Психогенната треска може да се случи на всеки, който е изложен на стрес, но най-често засяга младите жени.

2. Обща простуда

Проучване от 2012 г. установи, че хроничният психологически стрес пречи на организма да регулира правилно възпалителния отговор. Възпалението е свързано с развитието и прогресирането на много заболявания. Хората, които са изложени на продължителни периоди на стрес, е по-вероятно да развият настинки и грип.

3. Проблеми със стомаха

Доказателствата показват, че стресът пречи на функционирането на стомашно-чревната система, засягайки стомаха и дебелото черво. Стресът може да предизвика широк спектър от стомашно-чревни симптоми, включително:

 • болка в корема
 • гадене
 • стомашно разстройство
 • диария
 • запек

Доказано е също, че стресът влошава симптомите на синдром на раздразнените черва и може да е един от основните причини за това заболяване.

Поръчайте сега капките Стресовитал! Помага ефикасно при различни нервни разстройства, безсъние и стрес!

Ако страдате от отлив на стомашни киселини в стомаха, стресът може да влоши симптомите, като повиши чувствителността към стомашна киселина.

Ако не се контролира добре, възпалението от ерозия на стомашната киселина увеличава риска от пептични язви. Хроничната диария или запек могат да доведат до състояние като хемороиди.

4. Депресия

Изследванията свързват хроничния стрес и по-кратките периоди на остър стрес с депресията. Стресът прави нестабилни някои от хормоните, включително серотонин, допамин и норепинефрин. Той също така повишава нивото на кортизола. Всички те са свързани с депресията. Когато възникне такъв тип химически дисбаланс, той влияе негативно на:

 • настроението
 • съня
 • апетита
 • половото влечение

5. Главоболие и мигрена

Стресът е често срещана причина за главоболие, включително вътрешно напрежение и мигрена. Едно проучване установи, че отпускането след период на стрес може да доведе до остро мигренозно главоболие през следващите 24 часа. Смята се, че това се дължи на усещане, което е известно като ефект на "разочарованието". Проучването заключи, че медикаментозната или поведенческа модификация може да помогне за предотвратяване на главоболието при тези, които имат мигрена, свързана с намаляване на стреса.

Pratfell.jpg

6. Алергии и астма

Животът в стрес често е свързан с началото и влошаването на заболявания, свързани с мастоцитите, включително астма и алергии. Хистаминът предизвиква симптоми на алергия и се освобождава от мастните клетки на тялото като отговор на стреса. Продължителните или повишени нива на стрес могат да се влошат или дори да доведат до алергична реакция.

Това може да предизвика кожни симптоми като обрив или копривна треска или други симптоми на алергия, като хрема и воднисти очи. Стресът може също така да предизвика астматичен пристъп при хора с астма.

7. Много излишни килограми

Смята се, че стресът играе важна роля в затлъстяването. Проучванията показват, че по-високите нива на кортизол, причинени от хроничен стрес, могат да повлияят на няколко фактора, които допринасят за увеличаване на теглото, включително лош сън, което допълнително повишава нивата на кортизола и води до увеличаване обиколката на талията. Също така, това допринася за лошото хранене чрез увеличаване на апетита за сладкиши и рафинирани въглехидрати.

Доказано е, че високите нива на стрес увеличават шансовете за неуспешни програми за отслабване. Затлъстяването е рисков фактор при няколко заболявания, включително сърдечни заболявания, диабет и рак.

8. Сърдечни болести

Изследване на надежден източник установи, че всички видове стрес, включително емоционален стрес, стрес на работното място, финансов стрес и стрес, предизвикан от различни събития в живота, увеличават риска от сърдечни заболявания. Стресът повишава кръвното налягане и холестерола, които са пряко свързани със сърдечните заболявания. Стресът също така значително увеличава риска от смърт от инфаркт.

9. Болка

Стресът може да причини усещане за болка по цялото тяло. Той предизвиква напрежение в мускулите, което може да причини или да влоши болките в шията, раменете и гърба. Изследване показва, че стресът е в състояние да увеличи чувствителността към болка. Хората с фибромиалгия, артрит и други състояния често съобщават за увеличаване на болката по време на стрес.

10. Деменция

Честите и повтарящи се стресови ситуации предизвикват натрупването на неразтворимия тау протеин, който причинява невродегенеративни заболявания, които могат да се развият по-късно в деменция или болест на Алцхаймер.

Как да се справим със стреса?

Редовният прием на капките Стресовитал предотвратяват усложненията, свързани със стреса. Освен това, може да се научите как да си помогнете сами за облекчаване на симптомите и да намалите риска от различните заболявания, които стреса причинява.

Някои неща, за които е доказано, че помагат за намаляване нивата на стрес, включват:

 • редовни упражнения
 • слушане на музика
 • йога и медитация
 • упражнения за дълбоко дишане
 • намаляване на задълженията
 • домашен любимец
 • достатъчно сън

Поръчайте

Стресовитал-250x305_3.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - за нормално функциониране на нервната система. Благоприятен ефект при стрес и психически натоварвания!

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ