0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

По кое време диабетиците трябва да спортуват?


По кое време диабетиците трябва да спортуват?

Учени от Австралийският католически университет съветват диабетиците да посетят фитнеса късно вечер, за да увеличат максимално метаболизма и да намалят нивата на захарта

Като част от проучването учените анализираха метаболитните процеси при 24 мъже с наднормено тегло, които са били с повишен риск от развитие на диабет тип 2 и са консумирали предимно мазни храни.

Оказа се, че сутрешните и вечерните тренировки подобряват състоянието на сърдечно-дихателната система, а тренировките в късните вечери намаляват нивата на глюкозата през нощта

Капките Диабетал помагат на диабетиците по естествен начин да намалят нивата на кръвната захар. ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА!

Като част от проучването доброволците бяха разделени на групи в зависимост от времето на тренировка - сутрин, вечер или такива, които няма да правят упражнения (контролна група).

Независимо от времето на деня, упражненията подобряват сърдечно-дихателното здраве. Но що се отнася до понижаване на кръвната захар през нощта, късните тренировки са работили перфектно. Според учените това е важно откритие за хората с диабет тип 2, тъй като те често страдат от скокове на захар през нощта.

Тренировките ще бъдат по-продуктивни и приятни с розови напитки

Розовите напитки могат да имат положителен ефект върху представянето на бегачите - те ще бягат по-бързо и ще изминават по-големи разстояния, пише Science Daily. Според изследователите розовите напитки повишават производителността с 4,4%, подобряват благосъстоянието, което улеснява решаването на физически проблеми.

Като част от експеримента доброволците бяха помолени да бягат на бягаща пътека в продължение на 30 минути с независимо избрана скорост, така че индикаторът за натоварване да остане постоянен. Докато бягали, доброволците изплаквали устата си или с розова, нискокалорична изкуствено подсладена напитка, или с бистра напитка, която също била изкуствено подсладена и нискокалорична. Всъщност и двете напитки се различаваха само на външен вид.

Изследователите са избрали розово, защото е свързано с усещане за сладост и следователно увеличава очакванията за прием на захар и въглехидрати. Предишни изследвания също показват, че водата за уста с богата на въглехидрати течност може да подобри изпълнението на упражненията, като намали възприеманата интензивност на упражненията. Затова изследователите искаха да разберат дали гаргарата с розова напитка без въглехидрати може да осигури подобни ползи поради потенциалния плацебо ефект.

Оказа се, че доброволците са избягали средно с 212 метра повече, когато са изплаквали устата си с розова напитка, а средната скорост се е увеличила с 4,4%. Повишило се е и чувството на удоволствие от упражненията. По този начин добавянето на розово багрило към изкуствено подсладения разтвор не само засилва усещането за сладост, но и увеличава показателите за чувство на удоволствие, скорост на бягане и изминато разстояние.


Поръчайте

diabetal.jpg
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268


Капките Диабетал за нормализиране на кръвната захар в организма при Диабет тип 2. 
 
Купете 2 опаковки Диабетал на промоционална цена от 80лв и ползвайте отстъпка от 11лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
 
Можете да закупите Диабетал и от нашите аптеки в цялата страна, аптеките вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ