0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

3 храни, които се грижат за здравето на черния дроб

За здравето на черния дроб е добре да разнообразявате храната, но и да наблягате на някои задължителни храни


banani ТИКВЕНИ СЕМКИ
Те осигуряват нуждата на организма от цинк - микроелемент, който подобрява способността ни да възприемаме нова информация и укрепва паметта. Цинкът ускорява и зарастването на рани и подобрява мъжката и женската фертилност. Най-добре е да консумирате тиквените семки сурови - под въздействието на високата температура цинкът в тях се разрушава.
БАНАНИ
Отдавна е известно, че този плод подобрява настроението и ни зарежда със сили. Според лекарите той е по-полезен в това отношение от шоколада. Веществата, които се съдържат в бананите, стимулират изработването на хормона на щастието серотонин. В един банан освен това се съдържа 1/5 от дневната норма магнезий. При дефицит на магнезий нервната система реагира прекомерно на стресови ситуации, а физиологичните последствия от нервния срив продължават по-дълго. Ако консумирате два банана дневно, ще запълните недостига от калий, ще се спасите от мускулната слабост и умората, ще се чувствате по-активни и съобразителни. Още един плюс е отстраняването на торбичките под очите и сухата кожа. Калият помага срещу високо кръвно налягане и за укрепване на сърдечния мускул. Норвежки учени са изяснили, че всекидневната консумация на банани понижава кръвното и премахва необходимостта от прием на лекарства за този здравословен проблем. Бананите възстановяват бързо
силите след продължителни физически натоварвания.
БОБОВИ ХРАНИ
Те съдържат много протеини и незаменими аминокиселини, които са необходими на организма за формиране, възстановяване и обновяване на клетките и тъканите. Те са и добър източник на въглехидрати - веществата, които ни снабдяват с енергия. Бобовите съдържат и солидно количество фибри, които стимулират храносмилането и спомагат за възстановяване на чревната флора. Освен това съдържат лецитин, който подхранва клетките на нервната система, укрепва паметта и повишава устойчивостта към стрес. 5 г лецитин дневно е идеална профилактика срещу хронична умора и предпазва от бъбречни заболявания. Хапвайте бобови храни три пъти седмично, за да се чувствате енергични и пълни със сили. Порциите обаче не бива да са големи.

Поръчайте

___________________250x305.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капки Хепавитал - за поддържане нормалното състояние на черния дроб и жлъчката, и усвояване на мазнините.

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ